I made this widget at MyFlashFetish.com.

Friday, October 31, 2008

Mkn plak D*R**N


pas kenyang giler mkn ayam penyet, sambg plak mkn d*r**n hehehhehe

tgk la bp tangan yg menunggu tu ..xmasuk tgn aku lg sbb aku tgh snap gamb maaa )aku yg bj purple bunge biru tu heheh)

haaa..kalo nk tau,kat swak ni,org mkn d*r**n dgn sagon..sdapp da try td.sagon ni sagu la..ala yg diperbuat dr kelapa tuokkk pas settle semua..kenyang giler..pastu tidoo?? haha indahnye ari jumaat..kalo bley,hari2 nk ari jumaat yeayyyy!!

Ayam Penyet@SAtay Ceko


Lunch ari nih kn lame sket,so kitorg mkn di satay ceko,name kedai tu. kedainye kat area ambank tu.actually pernah mkn situ skali dgn daddy tp time tu xmkm ayam peyet tu.1st time la rase ayam penyet kt ctu,sdap,tp pedasss sambal belacannye.utk org yg xtahan pedas cam aku ni,mesti la berair2 mate, tp org yg thn pedas, rilek sajork diorg mkn aku tgk hehehehe




sorry la, bley plak aku lupe nk tgkp gamb mase org tu tgh hidang ayam penyet atas meja aku.bile aku da abes mkn,br tringat nk snap.tu excited nk mkn namenye sampai lupe segala! hehe ok,utk yg blum pernah mkn ayam penyet nih,mesti"i wonder how i wonder why" camno la rupe lauk ayam penyet nih kn, tu kt atas aku tgkp gamb yg ditampal kehkekeh

ayam penyet tu ayam goreng yg dihidangkn bersama sambal belacan yg sedap.yg dicampur segala macam dan ditumis. pastu dgn pucuk ubi yg dicelur, ulam cantik manis, kubis yg telah dipotong2, dan timun yg dipotong2 kecil,semuanye sebagai ulam. sambal tu dah dicurah kan kt bhgn atas mangkuk tu,pastu br la di letak ayam goreng yg telah dipenyek/ditekan kuat dgn menggunakan alat nya.pastu diletakkn skali segala ulam ulaman di atas.dimakan bersama2 nasi putih panas..walllaaahhhhhinilah hasilnye heeeheee!

NAsi Arab - The Spring



Smlm, mase nk blk kul 530ptg camtu, hari sgt gelap dan hujan sgt lebat. Daddy nk mkn Nasi Arab kat the spring..tapau la. mummy suke sgt la nasi arab nih dr bulan pose dulu.ntah la nape..dulu best sbb die tapau kn dlm bekas polistrene yg ade 3 ruang tu, tp kali nih polistrene biase tu je xde da letak asing2 lauk pauk nyer..

ok sile byr!
mummy cam nk beli air,tp xnak la..mahaiiii! =p so tgk dr jauh je org beli air,itu pun sudah ckup utk menghilangkn haus!

tgk! ade pokok tumbang kt area luar d spring ni.mmg angin tgh kuat mase nih..hujan lebat plak tu,,hmmm seb baik x tumbang hempap org!

okayy..jom blk!

PAnduan Ubat2an

Aku buat entry nih khas utk reference aku sendre..

Ubat Anak2ku

Demam

-Paracetamol (Dhamol)250mg

Selsema

-Fedac

-Clarityne

-Promethazine-5

-Axcel Tridine

Batuk

-Caughe-En (for dry cough)

-Salbutamol Expectorant (for wet cough)

Cirit-birit

-Colimix

-Kaopectin (diaphectin) plain mixture

-oral dehydration salts (ORS)

Uk! Uk! Keras/utk cairkn uk! uk!

-Atomic Anema (cecair dlm tiub-insert into rektum)

-Lactulose (duphalac)

Muntah

-Metoclopromide

Cacing

-Zentel

Vitamin

-Pharmaton Kiddi

-Appeton Lysyne

-Vitamin C

Ubat Mummy & Daddy

-Clarinase (flu)

-Loradine(flu )

-Bena Expectorant(cough)

-Mucolator (acetyl cysteine) (cough/2clear mucos)

-Fucidin(ubat luka mummy mase dlm pantang)

-metoclopromide (increase breastmilk)

Wednesday, October 29, 2008

Katil Kite same =)


Qaseh, katil kite same ke?



Dzeiqry- picture taken in May 2007

Baju Kite Same!


QASEH QAISARA,dAughter of my best fren,Fatin..

muhammad izz dzeiqry, my 1st baby (picture taken on January,2007)


dzeiqry lg..tidooo zZzZZZz



bj nih,,wa (abg to my mother in law) yg bg,,kire pangkat paklong la pd mummy n tok long pd dzeiqry...
comel kn..tp skrg mate2 tu semua da tercabut..hehe



ok..nih 1 set ..mummy mmg suke la ambek gamb hadiah2 yg org bg dulu..tp pastu simpan je gamb tu bukannye upload kt mane2 hehehheh.

Qaseh, bj kite same kn? baju qaseh tu mesti ade org bg hadiah jugak kn kn kn

Chocolate fr LAngkawi


Indahnye, pg2 lg,bile sampai di ofis,linda bg 1 paket choklet..yummy!!!!!! tq linda! muah muah 2 u! Linda br blk bercuti dr langkawi..da baper kali die holiday kt langkawi. "langkawi is heaven!" itu statement dr linda. will go 1 day..insyallah

dulu pernah g langkawi skali zaman tok kaduk..xsilap mase tu aku form 1 ke form 2 ke darjah 6?? xingat la,,da lame sgt..! heeeee

Tuesday, October 28, 2008

28.08.2008@Astana


mase tarikh tu,aku ngan daddy mkn kat astana tepi sg sarawak pas blk keje.best view nyer..angan sepoi sepoi bahase gitu..ala2 nk ujan plak..so, here d pic ;



ni mummy..xmkn pun hahahaha mesti la tipu kn!

tgk tu..daddy dpt mknan senyum sampai telinga..kahkahkahkah


nih gamb daddy ambek gune kamera daddy


nih gamb mummy ambek gune kamera mummy..

nampak kn perbezaan gamb yg daddy dgn gamb mummy ambek..mmg betul la kate daddy, "mummy nih xpandai ambek gamba!" hahahha mmg pun...so what? kate PINK

Penat


gamb nih mase pas along nikah dulu..mase nih da abes majlis da..dlm bilik nk tidoo da si zara nih..mase bwk kt luar ramai2 org td nangis2 plak..masuk blk,elok je diam,,zara panas kt luar kot,ye..? kasut pun da nk tercabut da..zara..zara..



tgk..da ilang da kasut cinderella i..kate zara

Saat2 indah along

owh..nih bukan aku..tp along! Sila lihat tarikh yg tertera di gambar yer! 17.05.2008.
saje je buat entry pasal along kawen..saje nk bg tau satu dunia KAKAK ku suda kawen yeayyyy!

muahh skett!!!

ohh indahnye perasaan mase nih kn kn kn long? mesti dlm hati ko berkate2 "eh aku da jd istri org ke?dah ke?dah ke?"

Monday, October 27, 2008

Adek senyum

video

Ajiq tidokn adek lg

video

Akitiviti Dapurku

Penat sgt weekends kali nih..next weekends,aku nk rilek sajork..xmo buat ape2 dahhh hehehhe..

So, ape aku buat ari jumaat mlm tu??





----> Moist Coklet Cake (gamb x menarik lgsg! Dun judge the cake by its look ,ok??)

Ari sabtu plak???

--->cupcakes yg icing nye xmenjadi!


Ari ahad???

---> 10 keping pizza

--->moist coklet cake AGAIN

---> Biskut Cornflakes Honey tapi aku cume sediakn bancuhan honey shj,kerja2 memasukkn cornflakes ke dlm cup di settlekn oleh darling daddy n SIL (bobet et arin!) thanx =) aku da penat giler rase nk pengsan weiii



ok da jadi!!

Ajiq tidokan adek

video

Love Love Love!

Friday, October 24, 2008

Da Beli


Td, xsempat g beli semua bhn2 nk buat kek. so, mtk tolong daddy yg beli kn sbb kedai kek tu dkt dgn tmpt keje daddy n harge nye lbey murah dr kedai kek dkt ofis mummy...! tp, ade bebrapa bhn gak yg mummy beli kt kedai yg dkt opis ni....antaranye :

icing decoration
bekas utk cupcakes

coklet chip

coklet rice


Beli Bhn Kek

owhh...its FRIDAY yeayyyyyy!!!

Friday means a day to buy all the bahan2 kek i wish to..

tp still thinking nk buat kek yg mane??

hmmm..xsaba nk tggu kul 12 lunch nih yeehaaaaaaaa

Resepi Kek Hati PArik

Aku dpt resepi nih dr Linda, yg mak die bg. satu hati nak try jugak buat..tp biler?? Bhn2nye :


1. Telur 10 biji
2.Mentega 16 auns
3.Gula 6 gelas - 2 gelas dimasak sehingga menjadi gula hangus
4.Horlick 1 bungkus
5.Browning Sugar 1 botol besar
6.Kismis 1 kati (ditumbuk lumut terlebih dahulu)
7.Tepung 8 gelas
8.Susu Manis 1 tin
9.Essen VAnilla 1 sude besar
10.Cooking Coklet 1 bar (dicairkn dahulu)

Care2nyer;

a)Pukul bahan-bahan 1,2,3 sehingga kembang
b)masukkn bhn 4 dan pukul lg diikuti bahan 5
c)masukkn bahan 6 dan digaul rata
d)masukkn bhn 7 dan dipukul rata
e)campurkn bhn 8 dan dipkul rata
f)campurkn bhn 9 dan 10 dan dkul rata
g)SIla KUKUS selama 8 jam (abes la gas ky umah!)..jgn bakar!



Selamat Mencuba!

Thursday, October 23, 2008

my kids!!




Snap! sNAP!