I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, February 23, 2009

Tatih..Tatih..

ari sabtu tu aku layan si zara nih berjalan..sejak die xmo dokong, asek nk suh org lepas die n pegang tgn die,die nk jln..aku pun bg can kat die jln kt dpn umah nih..

aku yg penat beria berpeluh2 aku cam penat pas training handball time kat sek dulu raenye wakakakkaka glup glup glup aku minum air pastu..haus giler ahhhh



pas daddy blk keje,aku pun serah tugas kpd daddy utk memegang tgn zara round satu umah n servis pun bertukar tgn..legaaa


zara ni kn..nape la die xpenat..?? xlenguh kaki ke??? org yg tolong pegang tgn tu yg penat n lenguh lalallaalala

owhh dress zara yg ala2 hawaii ni aku beli kat lumut dulu, mase staff day kat sane.aku pun da lupe ade belikn zara bj nih. ari sabtu tu dok kemas2 bj zara,terjumpe lak bj ni.dulu nk pkai kn,zara kecik lg.baru 4 bln mase tu.. seb baik terjumpe,,kalo xsampai bile2 la dok peram bj nih


k la daddy..zara da penat..jom masuk n tido plak ZzzZzZzz..

Lajunye

Adek ZAra da 1 year tp lum pandai jln lg..tp skrg die asek nk lepas je xnk org dokong die tp nk org pegang tgn die mase die jln,,bile kite suh die jln sendre, tau plak die trus duduk, xnk jln sendre,, pandaiiiii eeeeii...

video

ape nk jd n73 aku ni..

Lamenye aku xupdate blog...asek bace blog org sampai blog sendre malas nk update. tibe2 rase rindu nk update blog sendre ..hehehe bley camtu??

xde la ape citer sgt..aku bukan malas nk update tp sejak camera n73 aku rosak, aku mmg da xde gamb..aku plak xsuke kalo update blog xde gamb..kalo ade entry aku yg xde gamb tu,maknenye ade "sesuatu" la tu.. kalo korg prasan, ade beberape entry aku yg x bergambar..tu maknenye......hmmm..xde maknenye...huhuhu

aku mcm skt ati gak la ngan n73 aku nih..sejak aku menjadi tuan kpd n73 ni pd thn 2007,die xpernah jatuh skt..never failed me la bak kate omputih gitu.,..tp sejak anak aku ziqry suka campak baling buang n73 nih tibe2 satu hari bile aku slide kn cover kamera tu,kamera x on da..die da x detect kamera,,,shitttoooo...nih mmg salah n73 nih..bukan salah anak aku lalalalalla



hmmm..so blog akan menjadi boring tanpe gamb dr sebijik camera..gamb yg akan ade lepas ni adelah gamb dr hp yg sgt low kualiti gam bnye...so, ade sape nk sponsor aku sebijik camera yg canggih manggih???? sila..sila..aku bukan jenis org yg menolak rezeki... =)

Tuesday, February 17, 2009

Alhamdulillah..


congrats along and mokh 4 d new arrival of baby boy ;

NAme : [unknown]
sex : Boy
weight : 2.79 kg
place : pusat perubatan al islam (dulunye dikenali sbg kg baru medical ctr)
time : 4.33 pm
type of delivery : normal


yeayyyy!! nih la anak sedare ku yg pertama seblah family ku...juga kazen pertama utk ajiq n zara.

aku lak excited lbey2 n x sabar nk jumpe baby.

nway, aku n family will now everyone can fly next week! yeaaayyy yes...xsaba nye!
mesti anak2 ku pun xcited juge agaknye kn..eiiii tanjung malimmm!!! tunggu kepulanganku!

oh gitu.. =)

Yellow


adek n ajiq tgk ape tu??

gamb ni mummy ambek mase ari sabtu 14.02.09 ( V day)..mase ni kuar g kedai jap sbb mummy nk beli bhn2 buat kek...ramai org jual2 bunga n teddy bear spjg jln sempena V day..

kebetulan je diorg pkai bj same2 yellow kaler.. bj ni along beli kn zara mase along honeymoon kat Bali pas die kawen ari tu..dah singkat da bj ni utk zara.. adek da tinggi laa... =)

baju ni nenek ajiq belikan mase nenek die g kursus kat johor bahru dulu..da lame da mase thn 2007... stil muat lg =)

p/s: oh ade goodnews la..ajiq n zara dpt kazen br! kazen dr seblah mummy.will update soon..

Monday, February 16, 2009

nyanyi sket

video

adek2..- video

video

Video Khas utk family di tg mlm

video nih khas utk mak abah qilah..

acu qilah, sila tunjuk kn video nih kat mak n abah yer!! =)

mak, tgk la cucu2 mak kat swak ni da besarrrr da! menjerit2 mmg juara!

abah, jgn lupe beli kn baby chair utk cucu2 abah mkn kat meja dapur hehehhehe



video

Zara is One!


happy birthday darling zara! we love u so much! muah muah!

mlm mggu tu diorg sambut bday my fil,actually his bday on 12 feb, so mummy tumpang sekaki la utk bday zara on 15 feb..hehe


masing2 muke xsaba nk terkam kek!


org lain punye bday, org lain yg tiup lilin!


zara n damia

Friday, February 13, 2009

Face Memroy Test

try this! http://www.bbc.co.uk/science/humanbody/sleep/tmt/instructions_1.shtml

aku da try td, n below ni results aku


Face Memory Test Results

Your Score

Recognition score
( if you saw it )

Your score: 95%
Average score: 92%

This is a measure of your ability to remember the photos you've seen, regardless of the part in which you saw them. From all 24 photos shown in Parts 1 & 2, you recognised: 23 photo(s).
Temporal memory score
( when you saw it )

Your score: 82%
Average score: 68%

This is a measure of how often you recognised a photo and matched it to the correct part, instead of just remembering which ones you'd seen. From all the photos you recognised, you matched: 19 photo(s) to the correct part.

Sleep scientists say that:
  • recognition memory for faces is unaffected by sleep loss. A person who has not slept for as much as 35 hours can perform as well as someone who is not sleep deprived.
  • the area of the brain that controls temporal memory can be affected by prolonged sleep loss and/or ageing. So a healthy 65 year old who sleeps normally would be able to perform this test similarly to a 20 year old who has gone without sleep for 36 hours.

Wednesday, February 11, 2009

Aziq n zara berurut

g bwk aziq n zara berurut on 09.02.09 dgn nek bedah.

nape diorg berurut?????mesti la ade sebab kn...

muke nk nangis

ajiq urut ket perut je

zara urut satu badan heehee

tibe2 takut n nangis

ok..da abes berurut..

againn...o9 shopping


hehe..dpt this parcel on 06.02.09 sukeee..best sgt semua bj nihhhhhhhhhhhhhhhhhhh

nih bj favret ajiq sbb ade gamb ala2 lorry kn..tu die suke...siap xnak tuka bj lg..haisehhhh

ala lg 2 helai bj ajiq tp xde gamb
happy zaraaa =)
eii geram btul kat budak zara ni,,siap la blk ni mummy picit2 pipi!

Thursday, February 5, 2009

Farewell Dinner+surprise bday cake




1 of our colleague nk resign in mid of feb 09. so, on 30 jan, kitorg buat dinner kat MAngo Tree utk die.

dipendekkan citer,tibe2 ade plak sorg waiter tu bwk kek kat aku..wahh surprise!

eiii xtau la nape tibe2 aku rase malu gilerrr plakkk...yer la..malu la i,farewell utk org lain,tp org lain plak potong kek..sila lihat gamb d atas..aku adalah ntah pape sbb saat itu aku sgt malu, bley camtu??? boley je..aku mmg pemalu org nye wahhhhhhhhhhhhh itu tipu yer

bday aku da lepas, on 13 jan ari tu

hppy bday to me..

ok..bile da ilang malu sket, br la i bley senyum cam ni hahahhahahah

Tuesday, February 3, 2009

Ekspres Bahagia No.8

kt sarawak nih,pengangkutan air nye penting btul..kn sarawak kaye dgn sungai..so ini adalah salah satu pengankutan air utk pergi ke Sibu/Sarikei/mane ntah aku pun kurang tau heheh



saje jln2 kat cni..actually daddy ajak jln ptg tu,ingat kn jln2 dlm kete je,xkuar,so pkai suar tido je la,,skali kuar plak,tgkp2 gamb..naseb la,,bukan ade org keysah pun

abg ajiq, kagum btul bile dpt tgk sungai ...mmg susah nk tgkp gamb die,sbb die sebok tunjuk itu ini,kagum dgn itu ini...


ajiq ni kn..sronok sgt tgk sungai nk ajak blk pun susah,,siap duduk atas jeti tu protes xnk blk..da la ujan da start renyai2


ade gak beberapa org memancing kat situ..byk x ikan kat situ agaknyer???


tgk awan tu,,da gelap kn....ari ujan lg....

Monday, February 2, 2009

Brother Love

ni abg ajiq,,bile mummy panggil die "Muhammad!" die akan jawab "ermmm..yess!"



Ajiq skrg bile kite nk tgkp gamb die dgn adek,da pndai nk peluk2 zara..nmpk cam sweet la plak si ajiq buat camtu kat zara hehe

opsss ade shekshiii
sukenye adek
da besar da abg ajiq ni..kat umah asek gadoh dgn mummy jerrr..isk isk isk